Toolkits & activiteiten

Naast de stembus fysiek naar jongeren te brengen proberen wij op veel andere manieren een bijdrage te leveren, zodat de stem van jongeren gehoord wordt.

 

  • Gratis Toolkit

Om docenten een handvat te bieden om de verkiezingen  bespreekbaar te maken hebben we ook dit jaar wederom een lespakket ontwikkeld waar op een simpele manier wordt uitgelegd wat de verkiezingen zijn en waarom dat belangrijk is voor jongeren. Ook vind je er praktische informatie over hoe stemmen nu eigenlijk werkt.  Onze toolkits zijn in de afgelopen jaren 400.000  al keer gedownload. Klik hier voor de toolkit voor de Europese Verkiezingen 2019.

 

  • (Gast)College (IZI Solutions)

IZI Solutions verzorgt verschillende gastcolleges op verschillende onderwijsinstellingen over politieke participatie en over de verkiezingen. Hierbij wordt het lespakket als leidraad genomen. Neem hier contact op!

 

  • Jongerenkieswijzer (IZI Solutions, Nationale Jeugdraad)

De Jongerenkieswijzer is een stemwijzer met vragen specifiek voor jongeren. Wanneer je begrijpt waarom je stemt, wordt stemmen ook een stuk makkelijker en leuker. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 werd de Jongeren Kieswijzer maar liefst 350.000 keer ingevuld. Klik hier voor de Jongerenkieswijzer.

 

  • IJs je stem op (Ben & Jerry’s)

Geen smoesjes! Want beloofd is beloofd. Online kan je jezelf een kaartje sturen waar je belooft dat je tijdens de verkiezingen je stem uitbrengt, in de week van de verkiezingen krijg je fysiek een kaartje opgestuurd om jezelf te helpen herinneren. In 2017 en 2018 hebben al ruim 20.000 jongeren de tool ingevuld. Beloof te stemmen op 23 mei! Klik hier.